Min pion



Är ju tvungen att lägga in nått lite vackert efter snigeln...


Så här vacker blev den lilla knoppen... tyvärr doftar den inget. Men sååå vacker!




Snigel, snigel akta dig...


Har ni sett vita sniglar? Äckliga är de iaf. (De båda omkom strax efter fotograferingen, med spade åkte huvudet av) Det är svårt att skilja på de s.k mördarsniglaran så alla dör hemma hos mig. Tror de flesta gör så. De kan ju äta upp mängder i odlingsbäddarna, sallad, blommor osv.






Läs mer här: http://www.mordarsnigel.com

http://www.nrm.se/sv/meny/faktaomnaturen/djur/ryggradslosadjur/sniglar.138.html



Skogen...



Vi har ju en ganska så stor tomt, eller vad man kallar det när det är ca 3400kvm och stora delar dessutom bara är vildvuxen skog, med massor av sly!!!


En stackars en mitt bland slyet.

Stenen syntes knappt innan.


Vi har iallafall rensat bort lite på baksidan och det blev verkligen gulligt. Stenarna är ett trevligt inslag. Men gisses vad det blir sly... högarna växer. Det blir en rejäl brasa i vinter. Bortskänkes om någon vill ha!? Vi har fortfarande en väldigt massa sly och träd som ska ner. Men vi tar en bit i taget... dessvärre blir det inte så bra på bild. Man måste lixom uppleva det. Man märker också mer ljus inne i rummen. Härligt!









Rabatt under en Ek?

Kan man ha en rabatt under en ek? Enligt vissa mer kända mästare i trädgård kan man det. De har djupa rötter och bladen spricker sent på våren. Viket tex vårlökar gillar.

Vi har måånga ekar, tyvärr är inte alla lika fina men denna är det och ligger intill vår enté. Så då fick det bli en rabatt där. Dock verkade det ha varit en gammal sandlåda. Vi tömde den på ca 5-6 skottkärror fulla med sand och då är det mycket sand kvar. Men enligt samma kända mästare är ju sand och grus bara fin fint. Denna mästare är för övrigt Peter Korn.  http://www.peterkornstradgard.se/

Så här följde i alla fall arbetet. Ett STORT TACK till MAMMA som hjälpte till.


Då var arbetet igång mycket gräs var det.

Fynd i "sandlådan", hopprep, hovtång, hästsko och sandformar m.m. En gammal spade gick av, skönt att vi hade två.


En fin rölleka. Gullstav i påsen.


Här under stod även 4 ölandstokar(!!) De vill ha sol, vilket eken inte ger dem, samt kalk, viklet eken inte ger dem med sina sura blad. Alltså står de inte på rätt plats. Det är förmodligen därför de inte blommar, har bara sett två gula blommor på en buske.



Så här ser det ut nu iaf, hoppas allt tar sig. Bra med lite regn idag :) Tanken är att detta land med sin lätta jord ska agera "tillväxtkammare" för plantor som ska ut i höst.


Nån som vill ha en ölandstok, troligen gula blommor?






Dikesblommor



Vackra blommor växer också längsmed dikeskanten.







Tehybridrosor klarde inte vintern



Har dina rosor tagit stryk efter den hårda vintern? Vissa av de gamla rosorna från 1800-talet som står på Trädgårdsföreningen har försvunnit. http://www.gp.se/bostad/tradgard/1.383503-hard-vinter-for-de-gamla
Bild: Ros på vårt sommarställe, minns inte namnet.

Vilka rosor har då klarat vintern? Tips gärna mig på tåliga rosor för Zon 3, minst. Funderar själv på Rosa helenae - Honungsrosen. Den verkar tålig och vacker. Undrar bara hur den luktar... ett besök på Trädgårdsföreningen kan förhoppningsvis lösa den frågeställningen. Ska dit med jobbet på fredag och äta lunch. Kanske kan man hinna springa igenom parken?




RSS 2.0