Träd dör i onödan


På GP kan man idag läsa om många träd som dör i onödan efter markarbeten. Där grävaren gräver av trädets livsviktiga rötter. Kanske något att tänka på om du ska anlägga t.ex. en ny uteplats eller liknande.

Var rädd om trädens rötter!

Läs mer på GP.se



Trevlig Helg!



Vinn en köksträdgård!



Vinn en köksträdgård från Hasselfors Grarden lagom till vårens odlingssäsong.

"Svara på en enkel fråga och var med och tävla om dina drömmars köksträdgård! Vinsten består av Trädgårdslidret Spira, två Odlingsbänkar och två Stöd för bärbuskar. Tävlingen pågår fram till och med den 31 december 2009".

Tävla här.  Lycka Till!


Bild från Hasselfors Garden.





Höstmys


Nu är det inte lika kul att vara ute i rabatterna längre... då kan det vara mysigt med en bra bok och en kopp varmt te eller glögg. Börja planera för våren redan nu. Mät upp nya rabatter, leta upp växter och skissa. Så vet du vad du ska göra när solen tittar fram igen.

Läs om beskäring, planering eller kompostering. Vilket område som känns mest lockande för dig.

En fördel är om boken är skriven för Svenskt klimat, då vet du att växterna de rekomenderar funkar. En bok från t.ex. England kan innehålla växter som inte klarar vårat tuffa klimat. Glöm inte att kolla vilka zoner som dina valda växter klarar. För zonkarta kolla på Svensk Trädgårds hemsida.
Du kan även med lite knep förbättra för en växt så du lokalt får bättre förutsättningar för den att klara sig. Läs på vad den gillar och försök att efterskapa detta. Kanske måste du t.ex täcka den på vintern, ofta är också en bra dränering A och O för de flesta växter.

Lycka till med planerandet!



RSS 2.0