Igelkottshus



Gillar du Igelkottar? Det gör jag, de är så söta, men de bor inte i vår trädgård. Kanske detta hus från Klinta i Höör kan locka dem till vår trädgård. Pris 750kr.

De ha även en massa andra produkter för djuren som Humlebon, Fladdermusholkar m.m. http://www.klinta.org
Samt hudvårdsprodukter, inredning, textil, trädgårdsprydnader och verktyg.


Bild från Klinga.org. (Klicka på bilden så kommer du direkt till produkten).





Fira midsommar på Gotland?




Fira midsommar på Gotland? Då kan jag rekomendera http://www.gotlandtradgardson.com
Öppna trädgårdar under vecka 25.

Bild från Gotland trädgårdsön.



Grönt är skönt!



Eftersom jag inte har så mycket som blommar i min trädgård... ännu... tänkte jag visa på annat ögongodis.  Ljushållaren har efter ihållande regn har blivit Humlepool. :) De ska ju också ha vatten. Visst är den fin?


Grönt är skönt! Se på dessa blad bara, Hosta, Pion och Ormbunke. Astilben väntar jag också spänt på hur den ser ut. Ljushållaren är en födelsdagspresent.


På väg att slå ut... undrar hur denna Pion ser ut? Humlan är en flitig besökare av kaprifolen.




Städning


När syrran var på besök fick jag lite extra muskler till hjälp att städa upp lite i trädgården. Vi städade kring garaget. Räfsade bort löv och sly för att få plats med en ny komposthörna. Den tidigare komposten stod vid växthuset, inte så snyggt och förmodligen ganska varmt och torrt då solen gassar hela dagen. Bilder på det kommer senare...





Titta så fint. Jag var tvungen att lägga ut lite 70'tals stenplattor, det var nämligen ganska lerigt. La även på lite mer stengrus för att det skulle se snyggt ut.





Tips på kompost!





Bild: Växthusmadam

Kolla in denna snygga kompostlösningen hos Växthusmadam. En sån tänkte jag nog försöka göra. Vi har ju massor av sly och istället för att elda upp allt kan det komma till bättre användning. Frågan är bara när och var jag ska göra den....

http://vaxthusmadam.blogspot.com/2010/05/en-harlig-tradgardsdag.html




Härliga Allium



Allium... jag skrev tidigare att jag önskade mig sådana härliga bollar och se vad som kom upp i rabatten! Ibland uppfylls ens önskningar... :)



Den är så skir och fin. Köpte en i snitt några dagar innan de kom upp och märkte att den inte luktade någe vidare. Någon som har samma erfarenhet? Trodde först det var soporna. Den får allt hålla sig till rabatten ute.



Den har fått lite benmjöl. Dock står den ganska torrt då det inte regnar där under taksprånget. Så den får nog flytta den med. Senare i höst, antar att det är lämpligast? Nån som kan artbestämma den närmare?





Dax att komma ikapp...



Nu har jag äntligen fått igång dator i nya kontoret och internet, trots dålig mottagning nere i gillestugan. Nu måste jag komma ikapp med mitt bloggande. Därför kommer nu ett regn av bilder. Några kanske inte så aktuella längre, men det kan vara kul att se hur det var för bara några veckor sen.


Så här såg det ut på Trädgårdsföreningen för några månader sedan.


Vackra blad, älskar den här färgen och vipporna!


Massa fina tulpaner som växer i vår trädgård!


Titta så grönt och fint det har blivit. Är det sommar nu?








RSS 2.0