Frösådd och 2nd hand?


Dax att planera för frösådden?

Har du påsar som är trasiga eller behöver du bara egna påsar för dina insamlade frön? Då kan jag rekomendera "offerpåsen" från http://www.rumforpapper.se i Göteborg. (Ny hemsida är på ingång enligt dem själva). En låda med 1 000 st kostar 533kr. Dela med en vän om du inte tror du behöver alla själv. Annars kostar de 1 kr/st. (Vita påsarna i bruna kartongen till vänster i bild nedan).


Fröer kan köpas på internet i matvaruhandeln samt på plantskolor, det finns mängder av sorter. "Plant Label" köpte jag på Clas Ohlson på rean förra året, mycket bra. Man skriver med blyerts på och det är förvånande att texten sitter kvar.




Tips för att hjälpa de små liven är ju bra belysning. På 2nd handmarknaden kan man hitta mängder med gamla lysrörsarmaturer som kan hjälpa till med ljuset. T.ex. på http://www.hammars.nu/ i Möndal kan du hitta lampor, fönsterglas, element, dörrar och mycket mer. Där såg jag även långa bambustänger, säkert 3m långa, om du ska bygga nått spännande till trädgården, en spalje kanske? Även "Alelyckan" har liknande sortiment av byggmaterial 2nd hand http://www.kretsloppsparken.nu.


Gamla fönster till drivbänken kanske?

Lycka till med frösådden!



Kommentarer
Postat av: Ulrica Meyer

Hej Miriam

Jätteroligt att du visar våra fina fröpåsar/offerpåsar på din blogg. Du hade tur när du var hos mig i butiken. Offerpåsarna kostar egentligen 533:-/1000st inkl. moms. Inte 300:- men billigt och bra ändå!

Skön vår på dig!

Ulrica på Rum för Papper

2010-03-02 @ 16:45:42
Postat av: MiriamsTrädgård

Tack Ulrica!

Tack Ulrica!

Ja de är jättebra, man kan ha dem till massa annat smått med t.ex. tygprover och knappar.

Aj då, jag ändrar priset i texten så det inte blir rörigt. Ibland ska man ha lite tur när man shoppar. =)

/Miriam

2010-03-03 @ 07:59:30
URL: http://miriamstradgard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0